Emotioneel eten


Ik bekijk samen met jou wat je noden zijn tijdens de consultatie en samen gaan we op zoek naar een haalbaar voedingsplan, waar jij je zelf in kan vinden. Geen opgelegd schema, geen verboden lijsten, geen crashdieet, maar een haalbaar en individueel aangepast voedingsplan waar ruimte is voor je eigen inbreng. Dit plan wordt elke consultatie geëvalueerd en bijgestuurd.

Gezond eten moet lekker zijn met veel variatie waar ook momentjes van zondigen in kunnen passen.

Heb je weinig tijd of weinig inspiratie om een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Samen kijken we wat haalbaar is en help ik je op weg om de stress 's avonds weg te nemen en de week "zen" te starten.

Heb je last van eetbuien? Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke valkuilen en proberen we samen je relatie met eten terug te verbeteren.


Doelstelling

Stap voor stap werken naar een voedingsplan dat voor jou realistisch en haalbaar is.


Werkwijze

Tijdens de eerste consultatie vindt een intake gesprek plaats waar je je reden van consultatie kan toelichten, al dan niet op doorverwijzing van de arts.

Er zal ook een anamnese afgenomen worden zodat ik een duidelijk beeld krijg van je voedingsinname.

Van daaruit zal samen met jou bekeken worden hoe we je voeding verder gaan aanpassen.

Stap voor stap werken we een voedingsplan uit die elke consultatie geëvalueerd en bijgestuurd zal worden.

Jij bepaalt mee wat voor jou een haalbaar voedingsplan is waar jij je zelf in kan vinden!

Dit met het oog op het vermijden van jojo-effect.

Bij emo-eten bepalen we wat je mogelijke valkuilen zijn en zoeken we samen naar oplossingen hiervoor. Dit kan indien nodig samen met de hulp van de psychologe gebeuren.