Kindervoeding

Een kind is geen kleine volwassene. 

Mijn consultaties verlopen dan ook helemaal anders, op het niveau van het kind en aangepast aan de leeftijd.

Je kan bij mij terecht met je kind voor een professionele aanpak op allerlei vlakken. 


Zet je kind ook nooit zelf op dieet!  

Dit om eetstoornissen op latere leeftijd te vermijden of te voorkomen dat ze tekorten zouden krijgen. 

Leg de focus niet te hard op het eten alleen!

Voorbeelden van leuke, gezonde brooddozen, receptjes van koekjes, gezonde ontbijten, lekkere drankjes,... komen ook aan bod tijdens één van de sessies.


Je hoort vaak zeggen dat kinderen alles eten als baby en plots, als ze groter worden, ineens veel minder eten en voedsel beginnen te weigeren.  Bij kindjes die moeilijker eten of eten weigeren (bv bij autisme), ga ik op een creatieve manier en stap voor stap te werk om ze zoveel mogelijk te betrekken met voeding en ervoor te zorgen dat het geen strijd aan tafel wordt.


Constipatie en peuterdiarree

Het zijn vaak voorkomende klachten bij kinderen. Hoe kan dit behandelen met voeding?

Darmkrampen, intolerantie voor lactose, fructose of tarwe

Wat mag je kind dan nog wel eten?

Doelstelling

Bepalen wat de meest haalbare aanpak is in de begeleiding van je kind en stap voor stap op weg gaan naar een aangepast eetpatroon voor je kind.

Jij bepaalt als ouder wat je kind eet! Je kind bepaalt zelf hoeveel hij ervan eet!


Werkwijze

Tijdens de eerste consultatie vindt een intake gesprek plaats waar je als ouder de reden van consultatie kan toelichten, al dan niet op doorverwijzing van de arts.

Het gewicht en de lengte van je kind zal op een groeicurve aangebracht worden en van daaruit zullen we verder bepalen waar we naartoe willen werken.

Er zal ook een anamnese afgenomen worden zodat ik een duidelijk beeld krijg van de voedingsinname van je kind. In sommige gevallen, zoals bij intoleranties en darmkrampen, zal ik al op voorhand vragen om een voedingsdagboekje van een week bij te houden met de vermelding van de daarbij horende klachten.

Elk kind is uniek en zal ook een andere, aangepaste aanpak krijgen.