Tarieven

Voor een consultatie mag je ongeveer de duur van één uur rekenen.

Het tarief van een consultatie bedraagt 65 euro. 

Hierin zit naast de duur van het consult, ook een behandelplan op maat geschreven met aanvullende recepten, weekschema's en andere tools die nodig zijn voor de verdere opvolging.


Terugbetalingen

Vermagering, emotioneel eten, allergieën en intoleranties, Fodmap, maag-darmklachten, ondergewicht, voeding na een maagverkleining,...: 

Afhankelijk van je ziekenfonds is het mogelijk om een gedeelte van je consultatie terugbetaald te krijgen. Meestal is dit na het volgen van 4 consulten. Je kan dit terugvinden op de website van je ziekenfonds. Sommige ziekenfondsen betalen jaarlijks een deel terug van de consultaties, andere niet. Check het eens op de site van je ziekenfonds en bezorg me het formulier.

Diabetes:

Als diabetes patiënt binnen het voortraject en binnen het zorgtraject heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van 2 consultaties van 30 minuten per jaar. Hiervoor is een verwijsbrief van de huisarts vereist met de vermelding van de diabetes medicatie en een recente bloedafname. 

Kinderen:

Sinds april 2020 is er ook een terugbetaling voorzien voor kinderen van 6 tot 17 jaar met overgewicht of obesitas. Hiervoor is een begeleiding en opvolging van 2 jaar voorzien met een gedeeltelijke terugbetaling van 5 consultaties in het eerste jaar en 4 consultaties in het tweede jaar. Hiervoor is een verwijsbrief van de huisarts vereist met de vermelding van de groeicurve of de BMI.